16 Mart 2015

RACLETTE ♥

Sevgili takipçilerim sizlerinde bildiği üzere bir süreliğine Amerika'da ikamet edeceğim. Bu süre zarfında Türk mutfağının yanısıra; Dünya mutfağından izlenimlerimlede karşınızda olacağım...♥♥♥

Geçene hafta katılmış olduğum Internationel show casede İsviçreli arkadaşların masasından görsellediğim ve edinmiş olduğum bilgileri aktarıyorum... Keyifli okumalar...;) ♥


Raclette ya da Raklet, İsviçre ve Fransa'ya özgü bir peynir türü ve bu peynirin ısıtılarak, eriyen kısmını kazımak suretiyle yapılan yemek.

Raclette Fransızca sözcük olarak kazımakanlamı taşır. Yarı sert, inek sütünden yapılan bir peynirdir. Raklet peyniri genellikle 6 kiloluk tekerlek şeklinde kalıplara halinde üretilir.

Raklet peynirinin eritilmesi için yapılan modern masa üstü elektrikli raklet makinelerinin 2-4-6-8 vb. kişilik çok sayıda çeşidi vardır. Kesilen peynir kalıpları raklet makinesinin içindeki küçük küreklere konur, eriyen peynir, haşlanmış patates, soğan, kurutulmuş et veya jambon vb. üzerine dökülerek yenir.

Sırada Çikolata yapımı ile ilgili görseller ve bilgilendirmeler olucak... İlginize şimdiden teşekkürler...♥ bizi takip etmeye devam edin...;) ♥


Muhabbetle... ♥

Hiç yorum yok: