22 Haziran 2014

ELMALI RULO... ☺ ♥

Sevgili dostlar;

Her birinizi her ne kadar yorum bırakamasam da (yoğun günler geçirmem hasebiyle) takip ettiğimi bilmenizi isterim...

Bugün sizleri hayır diyemiyeceğiniz bir tarifle baş başa bırakıyorum...
Büyük küçük herkesin severek tattığına inandığım pişerken kokusunun insanı mestettiği, herkesin ikram edildiğin de hayır diyemediği tat!
Genelde tam manasıyla tutturamadığım elmalı tariflerden bu sefer ki;
tam kıvamında tuttu sizlerle de paylaşayım istedim...

Malzemeler;*1 paket oda ısısında margarin

*1 adet yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı pudra şekeri
*kabartama tozu
*vanilya
*kulak memesi kıvamını alıncaya kadar un
İç malzemesi;*3 adet elma
*ceviz
*toz şeker
*tarçın
İç harcın hazırlanışı; elmalar soyulur ve rendelenir küçük bir tavada şeker ile pişirilir sonrasında ceviz ve tarçın ilave edilerek ocaktan alınır.
Kurabiyelerin hazırlanışı;un bir kaba alınır, ortası açılır ve margarin, yumurta , yoğurt, pudra şekeri vanilya bir güzel harmanlanır sonrasında kabartma tozu ilave edilir ve hamur kulak mememsi kıvamına getirilir...
Kıvama getirilen hamurdan bir parça koparılır ve  merdane yardımıyla açılır, 8 parçaya kesilir ve her bir parçaya pişirdiğimiz iç harçtan konur ve yuvarlanır işlem bu şekilde devam eder ve şekil alan kurabişler tapsiye dizilir, önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir...
Koku mutfak dahil tüm apartmanı sardıysa kurabiyelerimiz servise hazırdır demektir afiyet olsuuuun...

Not; Fırından çkar çıkmaz üzerine tarçın ve pudra şekeri elemeyi unutmayalım!


Muhabbetle... ☺ ♥