01 Kasım 2013

ÖZBEK PİLAVI...☺♥


Paylaşacak dostlarınız yoksa,İyi şeylere sahip olmanın bir anlamı da yoktur..''Seneca - Düşünceler Demiş ünlü düşünür... Paylaşalım dostlar...;)

☺Malzemeler;

*Yarım kg kemiksiz tavuk pirzola kuşbaşı doğranmış
*Bir büyük soğan yemeklik doğranmış
*Bir tatlı kaşığı tarçın
*Bir çay kaşığı kimyon
*Bir çay kaşığı karabiber
*Bir tatlı kaşığı tuz
*4 adet havuç ince uzun doğranmış
*Bir avuç dolusu sarı üzüm
*Bir avuç dolusu doğranmış kuru kayısı
*3 su bardağı pirinç
*1 su bardağı zeytinyağı
*4.5 su bardağı sıcak su

♥Hazırlanışı;

Zeytinyağı derin bir tencerede ısınınca tavuk eti eklenir. kavrulunca etler süzgeçle ayrı bir kaba alınır. Aynı yağın içine soğanlar atılır. Biraz kavrulunca havuçlar eklenir. Birlikte bir süre kavrulur. Sonra tavuklar eklenir. Tarçın, karabiber, kimyon ve tuz eklenir. İyice karıştırılır ve üzeri bastırılarak tencerenin dibine yerleştirilir. Üzerine yıkanmış süzülmüş pirinç alınır. Karıştırmadan malzemeler altta pirinç üstte olacak şekilde sıcak suyu da ekleyip suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun....♥♥♥

Heeeey bi saniye bir avuç dolusu sarı üzüm ve aynı oranda kuru kayısı (doğranmış)da var. Bütün malzemeleri karıştırıp biraz daha kavurmuştuk ya o aşamada koyuyoruz bunları da ;)))))♥♥♥☺

Yine aylardan kasım sanki sende kaldı bir yarım,
her nefesim her anım sanadır canım... der ve giderim...;)

muhabbetle...♥♥♥

4 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Üzüm ve kayısı olsa yemezler benimkiler. :( tadını güzelleştirdiğine eminim..
Ellerine sağlık canım..

ev perisi;) dedi ki...

orjinali böyle bebeğim!!! ben ne yapayim?;)))

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık güzel görünüyor

ev perisi dedi ki...

Güloanne çok teşekkürler canımcım..;) muhabbetleri...