25 Temmuz 2012

SOYA SOSLU HAVUÇLU PİLAV ŞÖLENİ ...;)♥


Pilavlardan açılış yaptık bu Ramazan, tatlılarla devam edeceğiz kısmetse...;)

Bak, aynı zamanda baktığını gören ol. Geldiğin zaman boşluk dolduran değil, gittiğin zaman yeri doldurulamayan ol...;) Huzur ve sağlık dolu bir İftar diliyor ve yine ev perisi usulü tarifime geçiyorum...;)♥


MALZEMELER
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet büyük salçalık biber
- 1 paket mantar
- 2 adet büyük havuç
- 3 yemek kaşığı kadar zeytin yağı
- 1 kutu domates püresi, salça
- 1 adet maggi bulyon
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- yeteri kadar tuz , karabiber
- kaşar peynir rendesi
- 1,5 su bardağı su
- Dere otu

YAPILIŞI
Yemeklik doğranmış orta boy soğanımız zeytinyağın da bir güzel kavrulur akabinde sırasıyla minik doğranmış kırmızı biber, havuç ve mantarımız sotelenir, domates püremizle birlikte sebzelerin suyu çektirilir ve son olarak bulgurumuzda ilave edilir harmanlanır ; harmanlanan tüm malzemelerimize; su, tuz, kara biber, bulyon ve soya sosu ilave edilip kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirilir ve demleye bırakılır. Diğer taraftan ayrı bir tavada; ortası çıkarılmış mantarlarımız , jülyen kesilmiş kırmıızı salçalık biber ve havuç ile birlikte az bir zeytin yağı ve bulyon ile lezzetlendirilmek üzere kısık ateşe bırakılır. Aldente pişmiş olan sebzelerimiz buzlu suya bırakılır ki ; sebzelerimizin renkleri canlılığını korusun.
Servis aşaması: Mantar çanaklarımız servis tabağımıza alınır üzerine önce rendelenmiş kaşarımız sonra pilavımız koyulur ve dere otu ile süsleyip ikram edilir.

Afiyet olsun...

Muhabbetle...;)♥♥♥