08 Haziran 2011

Panna cotta...;)



Önce görsel şölen; sonrasında içgüdüsel şölene eşlik...;)
Yarınlar güzel olacak...
Yarınlarda yeni paylaşımlar hayatımıza tat katacak...
Beni izlemeye devam edin dostlar...;)

İşte beklenen TARİF!!!
ARİF olana tarif ne gerek diyenler...Tarifi benden, tarzınızı ve yorumunuzu katmak sizden...;)
İtalyan pudingi olarakta bilinen zat-ı şahaneleri malzemeleriyle karşınızda arz-ı endam etmekte...;)

MALZEMELER;

*Yarım çay bardağı süt
*1 tatlı kaşığı toz jelatin(aktarlarda bulabilirsiniz)
*1 paket krema
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI;

Küçük bir kapta süte jelatini ekleyerek eritelim akabinde kremamızı bir süt tenceresinde şeker ile kaynatalım, kaynama sonrası erittiğimiz jelatini şekerli kremamızla buluşturalım son olarakta vanilyamızı ekleyelim ki aroması baskın karakter olsun...;)))

Pişirdiğimiz pratik İtalyan tatlımızı suyla ıslatmış olduğumuz şekilli cam kaselere koyalım ve donması için kendisini buzdolabına gönderelim...

Veee sunum!!!

Donan panna cotta'larımızı servis tabağımıza ters çevirelim ve arzu ettiğimiz bir sos, meyve parçacıkları eşliğinde gurme gönüllere ifşa edelim ne dersiniz?;)

Not: Bendeniz aslında yazdan hazırlamış olduğum kırmızı erik sosumu kullanıyorum...
Hazırlanışı gayet basit...
Şeker ve ayıklanmış eriklerimi bir güzel kaynattım ve mini pet şişelere koyup dipfrizimde sakladım gerektiğinde çıkarıp, erimeye yakın pasta ve bu tarz tatlılarımda kullanıyorum ve çooooook rahat ediyorum...;)

Zaman zaman ise hemde bu zaman ise; hazır paket alıp pişridiğim böğürtlen sosumu kullandım...;)

Afiyet, bal, şeker...;)
Sevgi nizaya beş çeker sloganımızla aranızdan yeni bir tarifimize kadar ayrılıyoruuummm...;)

muhabbetle...