30 Aralık 2010

Nar'dan gelen güzellik...;)



Dediler zamanla azalırmış sevgiler olsun bana sizinle geçen günlerim yeteeeeeeeeer! Deyip sunumuma başlıyayım istedim...;)

Tüm muhabbet gönüllüsü dostlarımın Yeni yılını en samimi duygularımla kutlar klasik olarak devam eden dizelerimle yani; sağlık, huzur ve itminan dilerimmm;)

Duydum ki yeni yıl gecesi kapıda nar patlatmak o yılın bereketli geçmesi için yapılan bir adetmiş;) Eee bizde adeti pastaya dökelim dedik hem lezzet alalım hemde bereketlenelim ha ne dersiniz?;)))

Malzemeler:

Pandispanyası için;
*4 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1,5 su bardağı kadar un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Kreması için:
*1 lt. süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*Vanilya yada damla sakızı
*1 adet yumurta
*1 kaşık tereyağı

Hazırlanışı;
1.Aşama pandispanya hamuru;
Oda ısısındaki 4 yumurtamızı şeker ile bir güzel çırpalım akabinde elenmiş unumuzu yavaş yavaş ilave edelim çırpmadan kabartma tozumuzu da koyalım ve tekrar çırpalım. aroma anlamında vanilyamızıda ilave ettik mi işlem tammamdır,tercihen yuvarlak bir borcam yada teflon kalıpta, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Fırından çıkan ve hafif ılımaya bıraktığımız pandispanyamızı ortadan ikiye keselim ve hazır yada kendi elde ettiğimiz nar suyu ile ıslatalım.

2.Aşama Kreması:
Sütümüzü, unumuzu ve şekrimizi bir tencerye alalım ve pişirmeye başlıyalım sonra vanilya yahut damla sakızımızla tatlandıralım ocaktan allaım ve içinde 1 adet yumurtamızı kırıp tereyağınıda ilave edip mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde çırpalım ve işte şahane kremamızda hazır hal geldi...;) E geriye ne kaldı tabiki de süsleme!!!!

Bitter çikolata, ceviz içi, nar taneleri, muz dilimleri ve hindistan cevizi eşliğinde pastamızı süsleyip işimizi bugünlük yarınlara inat bitirmiş gibi yapalım;)))

Pasta canavarı yiğenim sanırım lezzetin resmi olmuş ha ne dersiniz?;)))



Muhabbetle...