07 Aralık 2010

Issırgan otlu pide...;)



ıssırganın faydaları için bakınız.



Malumunuz sevgili dostlar! ıssırgan otu pek bir şifalı lakin her şekli lezzetli olmayabiliyor işte sizler için mükemmel bir fırsat! deneyin kararı kandiniz verin;)

Malzemeler;

*un(ELE YAPIŞMAYACAK KIVAM VERİNCEYE KADAR)
*su(TERCİHEN ILIK)
*tuz



Hazırlanışı;

Derince bir kaba un, ılık su ve tuz alınır bir güzel ele yapışmaz bir hamur tutulur, sonrasında yarım saat kadar dinlendirilen hamurumuzdan minik bezecikler yapılıp açılır ve içine şahane harcımızdan konulur ve kapatılır orta ateşli ocakta altı ve üstü yağlanarak pişirilir.

Şahane iç harcı;

*2 bağ kadar ıssırgan otu
*peynir(klasik beyaz peynir kullandım)
*ince doğranmış kuru soğan
*pul biber(acı sevenler)
*tuz
*karabiber

Hazırlanışı;
Yıkanan ıssırgan otlarımız ince kıyım kıyılır(hafif tuzla ovularak öldürülür) ardından soğanlarımız ince kıyım kıyılır ve şahanelerimiz; pulbiber ve karabiber, tuz ilave edilir ve bir kenara alınır.



Hafta sonu kahvaltılarınıza bir güzellik...



Afiyet olsun.
Muhabbetle...

Günün sözü; Keser gibi olma! hep bana hep bana, rende gibi olma! hep sana hep sana...Testere gibi ol! hem sana hem bana;)MEVLANA.

Hiç yorum yok: