12 Kasım 2006

Pilavlı et sote ve mantar pane...

Mantar pane...
Malzemeler;*Malzemeler:*12 iri mantar
*1 yumurta
*Yarım kahve fincanı un
*1 çorba kaşığı sıvıyağ
*1 çay bardağı süt
*Yarım limonun suyu
*Kızartmak için sıvıyağ
*Tuz
Hazırlanışı:
* Mantarları limonlu suda iyice yıkayın. Yumurtanın akını ayırıp kar halini alıncaya kadar çırpın.
* Bir kapta un, yumurta sarısı, sıvıyağ ve tuzu karıştırın. Sütü ekleyip tahta kaşıkla ezerek düzgün bir kıvama gelinceye karıştırın. Yarım saat bekletin. Çırpılmış yumurta akını ekleyip karıştırın.
* Sıvıyağı tavada kızdırın. Mantarları yumurtalı karışıma bulayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.Arzuya göre yakıştırdığınız yemeklerin yanında servis yapınız...
afiyet olsuuuun...
Muhteşem bir hafta diliyoruuuum...

Et yemeklerinin lezzetini arttırmak için bir iki ipucu; Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Pilavınız tane tane olmuyorsa şayet; içine pişerken bir iki damla limon suyu koyun sonrasında görüşelim...
Bugünlük bu kadar lezzet sırrı yeter;))
Yaprak sarmalar annemden...
Püf noktası;içine az miktarda ince bulgur koyuyoruz lezzet katlanıyor...