30 Ekim 2005

CEVİZLİ UN HELVASI ♥


MALZEMELER;*2 su bardağı sıvı yağ
*4 su bardağı un.
* 1 su bardağı ceviz içi.


ŞERBETİ İÇİN;*3 su bardağı şeker.
*3 su bardağı su.

HAZIRLANIŞ;Efendim malumunuz; öncelikle sıvı yağ kızdırılır(yakmadan tabii) sonrasında un ilave edilir ve bir güzel kavrulur, kavurma işlemi keyfe kederdir duyrulur!(rengi tamamen arzuya göre;lakın benim fikrimi sorarsanız; ben derim ki; rengi dönene kadar kavurun!) ortalık un ve yağın kavrulmasından muhtemel yayılan kokuyla dolduktan sonra, rondodan çekmiş olduğumuz cevizleride ilave edip şöyle bir kavuralım; ayrı bir kapta su ve şekeri eritip üzerine yavaş yavaş ilave edelim! artık helvamız kıvam almaya başladı değil mi? kıvam alan helvamızın altını kapatıp üzerine de havlu koyalım ve dinlenmeye bırakalım! Dinlenen helvamız servise hazırdır ♥♥♥

AFİYET OLSUN!

MUHABBETLE...